Hakhok Veldhoven

Eerstvolgende expositie: zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Open atelier "Het HAKHOK" waar je jouw creativiteit op keiharde steen kunt botvieren!
Sinds 2015 kan er ook in hout worden gekapt.

OP HET BUITENTERREIN IS EEN KLEINE BEELDENTUIN ONTSTAAN. IN DE BOSRIJKE OMGEVING KUNT U AL WANDELEND GENIETEN VAN BEELDEN. ALLEN ZIJN UIT DIVERSE SOORTEN NATUURSTEEN GEHOUWEN.

Het HakHok is een open beeldhouwatelier dat in ruim 10 jaar tijd is uitgegroeid tot een levendig beeldhouwcollectief.
Donderdag en vrijdag zijn onze “hakdagen”. Ook op dinsdag- en woensdagavond zijn er beeldhouwers aan het kappen.BEELDHOUWERS MET ENIGE HAKERVARING KUNNEN ZICH AANSLUITEN BIJ ONS COLLECTIEF. GRAAG AANMELDEN VIA HET INFO FORMULIER OF MAAK EEN TELEFONISCHE AFSPRAAK. (040- 253 83 48).

GOED NIEUWS! Voor iedereen die interesse heeft om zich bij Het HakHok aan te sluiten.

De mensen van Het HakHok hebben besloten een nieuwe beeldhouwgroep te starten.
Op woensdag, overdag, van 09.00 tot 18.00 uur, wordt het atelier opengesteld voor mensen met beeldhouwervaring.
Deze groep gaat van start als er voldoende deelnemers zijn.
Ook op donderdag (overdag) en dinsdag- en woensdagavond, zijn er nog enkele werkplekken beschikbaar.

Heb je nog nooit gehakt? Geen probleem. Het spreekwoord: "al doende leert men" gaat zéker op in Het HakHok.
In elke groep zitten zeer ervaren en hulpvaardige beeldhouwers.
Ook Toot kan als vakdocent, je de benodigde basisvaardigheden bijbrengen.
Gereedschap is in eerste instantie niet nodig er is voldoende leengerief voorhanden.
We hebben ook enkele beginners stenen op voorraad.
Na verloop van tijd weet je wat jou het beste ligt en kunnen we gezamenlijk bepalen welke gereedschappen je het beste kunt gaan aanschaffen.

Via het formulier onder Contact Info kunt u uw berichtje achterlaten.

Wie weet, tot binnenkort!Wilt u eens een kijkje komen nemen of wilt u zich aansluiten bij Het HakHok?
Op bovenvermelde “hakdagen” bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom.
Op andere dagen na telefonische afspraak. .

Telefoon: 040- 253 83 48 - Hakhok / Toot van Dijk.
www.hakhok.nl E-mail: beeldhouwen@hakhok.nl
U vindt ons op Locht 129 in Veldhoven. Inrit 127, bosweggetje ingaan tot u “getik” hoort
HAKHOKESSENTIE

Wat ben ik toch een bevoorrecht persoon dat ik zo’n prachtig landgoed mag bewonen! Nog elke dag ben ik dankbaar voor dit erfgoed en geniet er intens van om dit met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen. We leven in roerige tijden maar ik voel dat onze plek voor velen een oase van rust en bezinning is. Creativiteit kan hier tot uitdrukking en bloei komen. Het is mij dan ook een hele eer om iedereen die deel uitmaakt van ons collectief, vanuit onze gezamenlijke interesse, een eigen plaatsje te mogen bieden. Vanuit sociaal cultureel oogpunt zie ik Het HakHok als een plek waar kunstzinnigheid, liefde, vriendschap, tolerantie, harmonie, verdraagzaamheid en spiritualiteit, hand in hand gaan.

Kernwoord: respect.

Respect voor de natuur om ons heen, respect voor elkaar, respect voor mij, respect voor alle spullen die bij ons open atelier horen.

De reden waarom ik deze filosofische beschouwing op de website plaats is een groeiend gevoel van innerlijke onrust. Onrust die zich manifesteert en gevoed wordt door het gevoel dat sommige HakHokkers niet volledig willen participeren in ons collectief. Ik heb het niet over de frequentie waarmee men komt hakken, maar wel over een onverschillige houding in het algemeen en het slecht naleven van de gebruikersvoorwaarden in het bijzonder.

Ik ben iemand die altijd bereid is het goede in anderen en in situaties te zien. Ik vind het enorm belangrijk om iedereen de ruimte te geven. Helaas geef ik daarbij niet altijd even duidelijk mijn eigen grenzen aan en voel dat die soms overschreden worden. Het is mijn droom dat iedereen binnen onze HakHok gemeenschap dit begrijpt en zich in zal zetten voor meer respect en begrip. Daarom een verzoek om de gebruikersvoorwaarden nog eens goed na te lezen en deze uit te voeren.

Toot

JAAREXPOSITIE HET HAKHOK

Afgelopen weekend 12 en 13 september vierden we in Het HakHok de jaarexpositie 2015. De weergoden waren ons zaterdag niet goed gezind, maar toch kijken we terug op een zeer geslaagd evenement.

De enthousiaste bezoekers waren wederom zeer te spreken over de hoge kwaliteit van de beeldhouwwerken, waarvan u foto's kunt zien door hierop te klikken.
Ook was er veel belangstelling om zich aan te sluiten bij ons collectief. Het is fijn om weer nieuwe steenkappers te kunnen verwelkomen.

Nieuw: dit jaar zullen we ook beeldhouwers een werkplek bieden die in hout willen kappen. En dan gaan we nu beginnen met het opbouwen van de collectie voor de komende beeldententoonstelling. Gedurende het 2e weekend van september zal onze eerste biënnale worden gehouden op zaterdag en zondag 9 en 10 september 2017.

Tot dan!

Toot van Dijk