WORKSHOP SPEKSTEENSNIJDEN TUE PERSONEEL

Dinsdagmiddag 26 oktober 2010 j.l. vond er een kleine “invasie” in Het HakHok plaats.

Onderzoekers, hoogleraren en andere medewerkers van de faculteit wiskunde, vonden hun weg naar Het HakHok. In het kader van een personeelsuitstap kwam men deelnemen aan een workshop speksteensnijden. Deze middag stond dus in het teken van een ander soort creativiteit dan men normaal gesproken aan de dag legt.

Alle 24 deelnemers zouden ons wel eens laten zien dat ze ook over handvaardige scheppingskracht beschikken. Gehuld in beschermende schorten ging iedereen voortvarend aan de slag.

Twee ervaren beeldhouwers, die de groep begeleidden, hadden zich van te voren een beeld gevormd over het lesgeven aan deze wiskundigen. Clichématig hadden we bedacht dat er wel veel abstracte maaksels vervaardigd zouden worden. Niets bleek minder waar, het aantal intuïtieve en figuratieve objecten voerde absoluut de boventoon.

Vol enthousiasme werd er geraspt, gevijld en geschuurd. Uit kleine stukjes speksteen wist elke deelnemer een fraai sierraad, amulet of ander sculptuur te maken. Tijdens de vernissage aan het einde van de middag, werden de werkstukken vol trots aan elkaar getoond. Op de foto’s een impressie van de middag en de resultaten.


Degenen die deze workshop niet konden bijwonen, bleken vol lof over de prestaties van hun collega’s.

Moe maar voldaan togen de deelnemers naar een restaurant om met een gezamenlijk etentje de dag waardig af te sluiten