TERUGBLIK EXPOSITIE 2012

De weergoden waren ons dit jaar uitzonderlijk goed gezind. Voorafgaand aan de tentoonstelling hebben we de 2 HakHokmannen die onze beeldentuin dit jaar een compleet nieuw aanzien hebben gegeven, in het zonnetje gezet. Twee gedeelten van het bos zijn naar hen vernoemd wat dmv de onthulling van 2 “straatnaamborden” aan alle beeldhouwers van het collectief, kenbaar werd gemaakt. Het Bartbos en Sjefbos markeerden dit jaar op bijzondere wijze de opening van onze jaarexpositie.

Zaterdag 8 september. Al ruim voor de officiële openingstijd liepen de eerste gasten de beeldentuin in, zodoende de stijgende warmte van de dag ontlopend. Dankzij de vele zitjes, waterpartijen en beschaduwde plekken kon iedereen die van de tentoonstelling kwam genieten, heerlijk tot rust komen en een beetje afkoelen. De bezoekers kwamen verspreid over de dag waardoor er voldoende tijd en ruimte was om de objecten in alle rust te bekijken. Vaste gasten waren vaak zeer verrast over de vernieuwde beeldentuin en vijverpartij. En over het feit dat de kwaliteit van de beelden nog maar weer eens was gegroeid. Na afloop van de wandeling kon men een verfrissing op het terras nemen. Bij het afscheid werden folders uitgereikt van de open atelierroute 2012. Daarop gingen velen op weg naar andere ateliers die net als Het HakHok meededen aan Kunst in het Rond.

Zondag 9 september was een reprise van de vorige dag, met dat verschil dat er nog meer belangstellenden de weg naar de HakHoklocatie wisten te vinden. Het werden 2 zomerse dagen waarop wij zo’n 900 bezoekers mochten verwelkomen. Verschillende bezoekers willen zich aansluiten bij ons collectief. Voorlopig is er enkel nog ruimte op de dinsdag- en woensdagavond. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt binnenkort bericht.

Volgend jaar organiseren wij onze 9e jaarexpositie, uiteraard in het 2e weekend van september. Noteer dus al vast de data 14 en 15 september 2013 in uw agenda.